Chinese varkensvleescurry

    Chinese varkensvleescurry

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en lekker kleverige Chinese varkensvleescurry. Je kunt wat plakjes rode of groene chilipeper toevoegen als je het iets pittiger wilt. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr varkenshaas
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 3 teentjes knoflook, geschild
    • 1 of 2 stukjes steranijs
    • 1 theelepel vers gehakte gember
    • 6 lente-uitjes, in plakjes
    • 2 theelepels maïzena
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 250 ml water of bouillon
    • 2 eetlepels Chinese rijstwijn of sherry
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 theelepels suiker
    • 2 eetlepels sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm een ​​koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olie toe en verwarm. Voeg het vlees toe onder voortdurend roeren, tot het gelijkmatig bruin is. Voeg de knoflook, steranijs, gember en de helft van de gehakte lente-uitjes toe, verlaag het vuur en dek af met een deksel en laat het varkensvlees nog 10 minuten gaar worden.
    2. Meng de maïzena en kerriepoeder met water of bouillon tot een glad mengsel en roer de Chinese rijstwijn, zout, suiker en sojasaus erbij. Giet over het varkensvlees en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus inkoken en in het varkensvlees trekken.
    3. Serveer direct met warme gestoomde rijst en de overige gesneden lente-uitjes.

    Variatie:

    Voeg ipv varkensvlees in stukjes gesneden kipfilet en champignons toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren