Chocolade amandelfudge

    Chocolade amandelfudge

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur13min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke fudge voor iedereen! Snel en eenvoudig maar maar oh zo lekker! Het hele jaar door lekker. Je kunt het ook aanpassen door bijvoorbeeld rozijnen of witte chocolade te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 200 gr melkchocolade
    • half blikje (ong 200 ml) gecondenseerde melk met suiker
    • 90 gr amandelen
    • 3 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur13min 

    1. Bedek een vierkante schaal van 20 x 20 cm met aluminiumfolie.
    2. Breek de chocolade in blokjes (dit helpt bij het smelten) en voeg toe aan een grote, magnetronbestendige kom samen met een 1/2 blikje gecondenseerde melk. Zet de magnetron op hoog. Verwarm 3 keer 1 minuut en roer na elke minuut 10 seconden lang door het chocolademengsel. Haal de gesmolten chocolade uit de magnetron en voeg vanille-extract en amandelen toe. Roer tot alles glad is en goed gemengd.
    3. Zet de schaal 2 uur in de koelkast.
    4. Voel na twee uur of het stevig genoeg is en een beetje plakkerig. Zo ja, dan haal je het uit de schaal (met de aluminiumfolie) en maak je het los van de folie. Snijd in vierkantjes en serveer!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren