Kruidige chocoladepudding

    Kruidige chocoladepudding

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur45min


    Maak dit als eerste!

    Bepaalde aroma's doen ons denken aan Kerstmis, zoals kaneel en kruidnagel. Deze elegante gekruide chocoladepotjes zijn makkelijk te maken en een gezellige afsluiting van een feestelijk etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600 ml slagroom (liefst met een hoog vetgehalte)
    • 2 kaneelstokjes
    • 1 eetlepel hele kruidnagels
    • 1 eetlepel hele pimentbessen
    • 1 stuk sinaasappelschil van 10 cm (met zo weinig mogelijk wit)
    • 120 gr chocolade, in stukjes (puur of melk)
    • 6 eierdooiers
    • 5 eetlepels fijne kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur45min 

    1. Verwarm 300 ml room met het kaneelstokje, kruidnagel, piment en sinaasappelschil in een steelpan op matig vuur. Haal vlak voor de room aan de kook komt van het vuur. Dek af en laat de kruiden 15 minuten rustig trekken.
    2. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Zet een ketel met water op.
    3. Haal de gekruide room door een zeef, doe terug in de steelpan, en meng de resterende room erdoor. Verwarm de room op een matig vuur tot net voor het gaat koken. Haal van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor tot deze gesmolten is en de saus glad wordt. Laat iets afkoelen.
    4. Meng de eierdooiers en de suiker in een kom tot een bleek en dik geheel. Klop het langzaam door het chocolademengsel.
    5. Zet 6 dessertschaaltjes (ramekins) in een ovenschaal die bedekt is met een theedoek (Zet de schaaltjes dus op de theedoek in de ovenschaal). Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de 6 schaaltjes. Giet warm water uit de ketel in de ovenschaal, tot halverwege de zijkanten van de schaaltjes. Dek losjes af met aluminiumfolie.
    6. Bak gedurende 15 minuten. De pudding moet nog steeds wankel zijn. Verwijder de folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Vervolgens zet je de chocoladepotjes tenminste 4 uur in de koelkast voordat je ze serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren