Chocoladetaart met rode biet en chocoladeglazuur

    Chocoladetaart met rode biet en chocoladeglazuur

    2keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere chocoladetaart bestaande uit 2 lagen met rondom chocoladeglazuur. De rode biet zorgt ervoor dat de cake smeuïg blijft zonder dat de cake te zwaar wordt. Probeer het eens!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 225 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 110 gr pure chocolade, in stukjes
    • 340 gr gepureerde gekookte rode biet
    • 200 gr bloem
    • 50 gr cacaopoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel zout
    • Glazuur
    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 50 gr cacaopoeder
    • 5 eetlepels melk, of zoveel als nodig
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 450 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5. Vet twee springvormen met een doorsnede van 23 cm in en bedek ze met bakpapier.
    2. Meng 150 gr boter met de suiker, en mix tot een luchtig en romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe, en mix goed tussen elke toevoeging.
    3. Pureer de gekookte bieten in een keukenmachine. Smelt de chocolade en de rest van de boter au bain-marie. Roer tot een gladde massa. Voeg toe aan het botermengsel, samen met de gepureerde biet.
    4. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en het zout. Voeg toe aan het bietenmengsel en roer door elkaar. Verdeel gelijkmatig tussen de twee taartblikken.
    5. Bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een spies schoon uit het midden van de cake komt. Laat 10 minuten in de bakblikken afkoelen en laat de taarten daarna verder afkoelen op een rooster. Laat helemaal afkoelen voordat je ze glazuurt.
    6. Het glazuur:

    7. Mix de boter en cacao samen tot het goed gemengd is. Voeg de melk en vanille toe; klop tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe tot de gewenste textuur is bereikt. Gebruik meer melk of poedersuiker indien nodig. Smeer het glazuur tussen en in zijn geheel over de afgekoelde cakes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren