Zachte chocolate chip koekjes

    Zachte chocolate chip koekjes

    10keer bewaard
    23min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn zacht, heerlijk en smaken naar meer. Het zijn 'chocolate chip cookies' en ze zijn snel en gemakkelijk te maken. Serveer met een kop koffie, thee of neem mee in je lunchpakket.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 215 gr bloem
    • 3/4 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 165 gr boter, zacht
    • 165 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 65 gr suiker of witte basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 170 gr stukjes melkchocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasovenstand 5.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen, zet opzij.
    3. Meng de boter, donkerbruine basterdsuiker en poedersuiker tot een gladde massa. Klop het ei en de vanille erdoor.
    4. Voeg geleidelijk de gezeefde ingrediënten erbij en roer er dan de chocoladestukjes door.
    5. Laat volle eetlepels voorzichtig op niet-ingevette bakplaten vallen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes.
    6. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen alvorens ze op een rooster volledig te laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Mijn deeg werd een vieze drap. - 25 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren