Verrassende chocolade cupcakes

    Verrassende chocolade cupcakes

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Chocolade cupcakes met een verborgen verrassing vanbinnen. Eet ze als ze nog warm zijn, zodat het midden nog uit lekker smeuïge en vloeibare chocolade bestaat.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 cupcakes

    • 260 gr bloem
    • 65 gr boter
    • 115 gr cacaopoeder
    • 450 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 375 ml melk
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 24 stukjes melkchocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek een muffinbakblik met papieren vormpjes.
    2. Zeef de bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder door elkaar.
    3. Mix in een andere grote kom de boter en suiker luchtig samen. Voeg de eieren geleidelijk toe en mix dan de vanille erdoor.
    4. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de melk toe aan het beslag, en meng goed.
    5. Vul de papieren vormpjes tot de helft, leg er een blokje chocolade in en gier er weer beslag over, tot de vormpjes tot 3/4 gevuld zijn.
    6. Bak ongeveer 15 minuten.

    Ideeën:

    Je kunt ook 2 stukjes chocolade in het midden verstoppen voor nog meer heerlijke chocola vanbinnen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren