Sinaasappelsponscake

    Sinaasappelsponscake

    19keer bewaard
    1uur10min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Deze veelzijdige sinaasappelsponscake is van zichzelf al perfect, maar tevens verrassend lekker in een trifle.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 eieren, gescheiden
    • 200 gr kristalsuiker
    • 1 eetlepel sinaasappelrasp
    • 200 gr bloem
    • 1 dessertlepel bakpoeder
    • 6 eetlepels sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Een taartvorm van 23cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Dooiers, suiker en sinaasappelrasp licht en luchtig opkloppen. Bloem en bakpoeder vermengen en afwisselend met sinaasappelsap aan het dooiermengsel toevoegen.
    3. In een andere grote, schone kom met een schone garde of mixer het eiwit tot stijve pieken slaan en door het beslag scheppen.
    4. Het beslag in de ingevette bakvorm schenken en 50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren