Chocoladetaart met Guinness

    Chocoladetaart met Guinness

    2keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Probeer onze Ierse chocoladetaart met Guinness en glazuur van witte chocolade. Dit is een echte winnaar en iedereen zal er vrolijk van worden :)

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr boter
    • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 175 gr bloem
    • 75 gr cacaopoeder
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 3 middelgrote verse eieren
    • 250 ml Guinness
    • 200 ml slagroom (liefst met een hoog vetgehalte)
    • 200 gr witte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C / gasovenstand 3. Bedek een springvorm met een doorsnede van 20 cm met vetvrij papier (ook de randen en laat iets uitsteken).
    2. Klop de boter en suiker met een elektrische mixer tot een romig geheel.
    3. Zeef de droge ingrediënten, en roer samen in een aparte kom.
    4. Voeg beetje bij beetje het losgeklopte ei, het bloemmengsel en de Guinness toe aan het boter- en suikermengsel totdat alles is toegevoegd en het een mooi glad mengsel is geworden.
    5. Vul de springvorm met het mengsel en zet in het midden van de oven, bak 45-55 minuten (of tot een prikker er schoon uitkomt).
    6. Haal uit de oven en zet op een rooster om af te koelen.
    7. Breng, voor het glazuur, de helft van de slagroom aan de kook en haal daarna meteen van het vuur. Voeg de chocolade (in stukjes) toe en laat 10 minuten staan ​​totdat het allemaal gesmolten is. Roer dit goed door.
    8. Klop de resterende room tot het dik is en zodra de chocoladecrème is ​​afgekoeld meng je het er goed door.
    9. Laat nog 15 minuten afkoelen en versier de cake ermee (wanneer deze afgekoeld is).
    10. Versier met chocoladeversiersels zoals cacaopoeder en chocoladebloemen.

    Om het gezonder te maken

    Om de taart gezonder te maken, kun je beter het glazuur van witte chocolade weglaten, want daar zitten veel calorieën in! : )

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren