Florentijnse chocoladekoekjes

    Florentijnse chocoladekoekjes

    4keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze koekjes zijn zeer veelzijdig en worden vaak rond de kerstdagen gegeten. Afhankelijk van je smaak kun je andere noten of gedroogde vruchten gebruiken. Deze versie bevat brandewijn maar dit kan makkelijk worden weggelaten. Dompel ze in melk-, pure of witte chocolade.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 Florentijnse koekjes

    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel honing
    • 2 eetlepels brandewijn of Grand Marnier
    • 60 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 75 gr geschaafde amandelen
    • 50 gr sultanas of rozijntjes
    • 50 gr gekonfijte rode of groene kersen
    • 100 gr chocolade, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek 2 bakplaten met vetvrij bakpapier.
    2. Meng, in een kleine steelpan, de suiker, honing, likeur en boter samen. Verwarm op een laag vuur tot de boter en de suiker smelten, neem van het vuur en roer goed.
    3. Voeg de bloem, amandelen, rozijnen en gekonfijte kersen toe en roer goed om alles gelijkmatig te combineren.
    4. Schep kleine hoeveelheden van het mengsel op de bakplaten, laat er wat ruimte tussen om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven.
    5. Bak 8 - 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven, maar laat ze in 5 minuten hard worden op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt.
    6. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom in de magnetron of au bain-marie in een steelpannetje. Dip een zijde van elk Florentine in de gesmolten chocolade en laat uitharden.

    Tip:

    Je kunt nog wat extra gesmolten chocolade over de repen heen draperen, als finishing touch!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren