Chocoladecake met fruit

    Chocoladecake met fruit

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een luxe chocoladecake met fruit, die uiterst geschikt is voor Kerst. Bedek voor een extra feestelijk effect de cake met marsepein of glazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 120 ml water
    • 1/4 theelepel zout
    • 150 gr suiker
    • 500 gr chocolade, in stukjes
    • 225 gr boter, in blokjes gesneden
    • 3 hele eieren
    • 3 eiwitten
    • 160 gr gekonfijte kersen
    • 120 gr gehakte pecannoten
    • 100 gr geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C / gasovenstand 2. Vet een cakevorm in (inhoud 1 liter), of bedek met bakpapier.
    2. Meng het water, zout en suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer tot het volledig is opgelost en zet opzij.
    3. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de chocolade in een beslagkom en klop de boter met een elektrische mixer door de gesmolten chocolade, 1 klontje boter per keer.
    4. Klop het hete suikerwater erdoor. Klop de eieren en eiwitten er één voor één langzaam door.
    5. Voeg de gekonfijte kersen, pecannoten en kokos toe en roer goed door het beslag (met een pollepel).
    6. Giet het beslag in de bakvorm. Pak een bakblik of ovenschotel dat groter is dan de cakevorm, zet de cakevorm in het grotere bakblik/ovenschotel en vul de grotere met kokend water tot halverwege de zijkanten van de cakevorm.
    7. Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Het midden zal er nog steeds nat uitzien. Haal de cake uit de oven, en laat een hele nacht afkoelen in het bakblik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren