Gelaagde chocolade-walnotentaart

    Gelaagde chocolade-walnotentaart

    4keer bewaard
    1dag4uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma's recept voor een heerlijke chocoladetaart. Het kost wat tijd en moeite, maar het is zeker de moeite waard. Voeg wat whisky toe aan het chocoladeglazuur voor extra smaak. Het smelt in je mond! Haal 2 keer zoveel ingrediënten voor de walnotencake in huis, want je maakt er 2, om 4 lagen walnotencake te krijgen en 1 laag kokoscake.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Maak het recept voor walnotencake 2 keer
    • Voor 1 walnotencake
    • klontje boter, voor het invetten
    • paneermeel, zoveel als nodig
    • 5 eieren, gesplitst
    • 6 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel aardappelmeel
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 120 gr gemalen walnoten
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • Voor 1 kokoscake
    • 5 eieren, gesplitst
    • 150 gr geraspte kokos
    • 100 gr suiker
    • Voor het chocoladeglazuur
    • 250 gr zachte boter
    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 50 gr gezeefd cacaopoeder
    • 4 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
    • Voor de decoratie
    • een paar eetlepels geraspte kokos
    • handvol walnoten
    • Extra
    • 50 ml whisky (voor het glazuur)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag4uur30min 

      Walnotencake:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in met boter en bedek met wat paneermeel.
    2. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichtgeel en luchtig geheel. Meng met het aardappelmeel, cacao en bakpoeder. Roer de gemalen walnoten erdoor tot het goed gemengd is.
    3. Klop de eiwitten stijf (tot je stijve pieken ziet). Schep door het beslag. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet opzij om af te koelen.
    4. Herhaal het recept voor walnotencake, zodat je 2 walnotencakes krijgt.
    5. Kokoscake:

    6. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in.
    7. Klop de eiwitten stijf, tot stijve pieken vormen.
    8. Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichtgeel en luchtig geheel. Roer de geraspte kokos erdoor, meng goed. Roer de opgeklopte eiwitten erdoor. Giet in de voorbereide bakvorm.
    9. Bak 20 minuten. Leg op een rooster om af te koelen.
    10. Chocoladeglazuur:

    11. Klop de zachte boter romig in een kom.
    12. Zet een hittebestendige kom in een pannetje met water, en breng het water aan de kook. Klop de eieren met een garde terwijl ze au bain-marie worden verwarmd. Voeg geleidelijk de suiker toe, onder voortdurend kloppen, en blijf kloppen tot het mengsel luchtig aandoet.
    13. Voeg geleidelijk, één eetlepel per keer, het eiermengsel toe aan de boter, en blijf voortdurend roeren. Blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Als je te veel eiermengsel bij de boter giet, kan het gaan schiften! Dus wees voorzichtig.
    14. Roer er geleidelijk aan, de cacao en sinaasappelsap door. Voeg de whisky toe indien gewenst. Voeg het langzaam toe, onder voortdurend roeren, zodat het glazuur niet gaat schiften. Zet opzij.
    15. Snijd de afgekoelde walnotencake in de lengte doormidden, zodat je 2 lagen per cake krijgt (in totaal 4 lagen walnotencake). Laat de kokoscake zoals hij is.
    16. Meng in een kopje een paar eetlepels water met een eetlepel whisky. Besprenkel het mengsel over elke taartlaag om deze te bevochtigen.
    17. Het is tijd om het glazuur tussen de lagen aan te brengen en de taart op te stapelen. Ga als volgt te werk: walnotencake - chocoladeglazuur - walnotencake - chocoladeglazuur - kokoscake - chocoladeglazuur - walnotencake - chocoladeglazuur - walnotencake.
    18. De kokoscake moet dus in het midden. Bewaar wat glazuur om over de hele taart aan de bovenkant en de zijkanten te smeren. Bestrooi met geraspte kokos en garneer met walnoten. Zet een hele nacht in de koelkast.

    Advies

    Het is het makkelijkst om de taarten 1 dag van tevoren te bereiden, ze de volgende dag in lagen te snijden en met glazuur te besmeren.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren