Broccoli

    Broccoli

    4keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Zonder saus vind ik het niet echt lekker.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 3 pond broccoli (alleen roosjes - niet de dikke stengels)
    • 1/2 kg aardappelen, geschild, grote stukken gesneden
    • water om de aardappelen en de broccoli in te koken
    • 3-4 eieren
    • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie om de eieren te bakken
    • voor de saus
    • 700 ml melk
    • 100 g witte bloem
    • 40 ml (2 1/2 eetlepel) olijfolie
    • 125 g jonge kaas, bijvoorbeeld Maaslander, in blokjes
    • vers geraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak vantevoren het bloemkoolsausje.
    2. Schil en was de aardappelen, snijd ze zonodig wat kleiner
    3. Was de stukjes broccoli, snijd de voetjes bij als die lelijk zijn.
    4. Breng de aardappels aan de kook in een laagje water van ongeveer anderhalve centimeter, laat ze 17 minuten koken.
    5. Zet vijf minuten nadat de aardappelen koken de broccoli met 350 ml water op hoog vuur, deksel op de pan.
    6. Bak een paar eieren.
    7. De aardappels en broccoli zijn tegelijk klaar. Giet de aardappels af en laat ze nog twee minuten op laag vuur staan; giet de broccoli af.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren