Sinaasappelmarinade met teriyaki

    Sinaasappelmarinade met teriyaki

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Deze pikante, maar fruitige marinade is zeer geschikt over varkensvlees of kip. Na het marineren wordt het ingekookt tot een glazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 ml ketjap
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels knoflook-chilipasta
    • 1 dessertlepel gemalen gember
    • 1 dessertlepel sesamolie
    • 1 eetlepel Chinese rijstwijn of sake
    • 100 gr sinaasappelmarmalade
    • 1 blikje (227g) ananasstukjes, sap bewaard
    • handje gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Voor de marinade: in een niet-poreuze kom ketjap, basterdsuiker, knoflook-chilipasta, gember, sesamolie, rijstwijn, sinaasappelmarmalade, ananas en korinader goed vermengen. Over varkensvlees of kip schenken, afdekken en minstens 2 uur of een nacht in de koelkast laten intrekken.
    2. Voor de glazuur: de resterende marinade op een laag vuur verwarmen en 20 minuten zachtjes laten koken tot de saus is ingedikt. Bestrijk hiermee varkensvlees of kip als het op de barbecue ligt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren