Romige chocoladetaart

    Romige chocoladetaart

    2keer bewaard
    4uur55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladetaart smaakt naar meer! Lekker met slagroom of ijs, maar net zo lekker met verse rode bessen en mascarpone.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr volkoren koekjes
    • 140 gr gesmolten boter
    • 300 ml halfvolle melk
    • 2 eieren
    • 30 gr bloem
    • 1,5 afgestreken theelepel maïzena
    • 30 gr witte basterdsuiker
    • 30 gr boter
    • 45 gr pure chocolade, gerapst
    • 2 theelepels brandy, rum, whisky, koffielikeur of Cointreau
    • poedersuiker, om mee te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur55min 

    1. Verkruimel de koekjes tot een fijn kruim, meng er de gesmolten boter door en verdeel over de bodem van een springvorm. Zet 2 uur in de koelkast tot het stevig is.
    2. Verwarm de melk. Meng de eieren, meel en suiker in een andere pan en giet de hete melk over het ei, meng en roer snel. Zet terug op het vuur, onder voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt en net aan de kook is.
    3. Haal van het vuur, voeg boter, chocolade en alcohol toe, en meng goed. Laat een beetje afkoelen en verdeel dan over de bodem.
    4. Laat tot kamertemperatuur afkoelen, bestrooi dan met poedersuiker vóórdat je hem nog 2 uur in de koelkast zet.

    Tip

    Je kunt de alcohol ook weglaten en vervangen met sinaasappelrasp.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren