Engelse sticky toffee pudding met chocolade

    Engelse sticky toffee pudding met chocolade

    3keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Ik voeg graag aan alles chocolade toe! Ook aan dit Engelse recept voor "sticky toffee pudding", een heerlijke, gestoomde pudding. Dit toetje is behoorlijk machtig, mede vanwege de dadels en walnoten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de pudding
    • 100 gr pure chocolade, gesmolten
    • 100 gr suiker
    • 15 gr boter
    • 180 gr bloem, gezeefd
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • mespuntje zout
    • 180 ml melk
    • 225 gr ontpitte dadels, fijngesneden
    • 60 gr walnoten, in stukjes (optioneel)
    • 1/2 theelepel vanille
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • Voor de saus
    • 450 ml kokend water
    • 220 gr zachte bruine basterdsuiker
    • 30 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook. Vet tevens een Engelse puddingkom met een inhoud van 1 liter (2 lb) in.
    2. Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, kaneel en zout) samen in een kom.
    3. Klop 100 gr suiker met 15 gr boter samen, voeg de gesmolten chocolade toe en roer het door elkaar.
    4. Voeg de droge ingrediënten en melk afwisselend aan het chocolademengsel toe, meng goed na elke toevoeging. Roer er dan de stukjes dadels, sinaasappelschil, vanille en walnoten (optioneel) door.
    5. Giet het mengsel in een ingevette puddingkom; zet in een grote pan met kokend water en zorg ervoor dat de stoom uit het water omhoog komt via de zijkanten van de kom. Zorg ervoor dat de kom niet de bodem van de pan raakt. Je kunt de puddingkom in het water op een ronde bakvorm laten rusten, als je er een in huis hebt. Stoom gedurende 1 uur, en vul water bij indien nodig.
    6. Maak, ongeveer 15 minuten voor het serveren, de toffeesaus klaar door 450 ml kokend water met 220 gr bruine basterdsuiker en 30 gr boter te mengen. Roer goed tot de suiker en de boter zijn opgelost.
    7. Stort de gestoomde pudding uit op een schaal en giet er de warme saus over. Serveer met slagroom of ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren