Eenvoudige chocoladerepen met nootjes

    Eenvoudige chocoladerepen met nootjes

    1keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke zoete traktatie voor alle liefhebbers van chocolade. De heerlijke bodem wordt gemaakt met boter, gecondenseerde melk, golden syrup, verkruimelde koekjes en amandelschilfers. De repen worden vervolgens gegarneerd met gesmolten chocolade met hazelnootjes.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 180 gr boter
    • 200 ml (1/2 blikje) gecondenseerde melk
    • 2 eetlepels golden syrup
    • 1 (200 gr) verpakking gewone koekjes, zoals theebiscuitjes, verkruimeld
    • 350 gr chocolade met stukjes hazelnoot
    • 125 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter, gecondenseerde melk en siroop langzaam in een pan. Laat niet aanbranden!
    2. Meng de gemalen koekjes en amandelen. Giet het gesmolten botermengsel erdoor en roer. Druk in een bakblik.
    3. Smelt de chocolade in de magnetron. Bedek de koekjesbodem met gesmolten chocolade en laat in de koelkast hard worden.

    Tip:

    De tweede dag soms nog lekkerder als ze verder zijn uitgehard.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren