Chocoladetruffels gemaakt met geitenkaas

    Chocoladetruffels gemaakt met geitenkaas

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In deze truffels wordt de boter weggelaten en in plaats daarvan wordt geitenkaas gebruikt. Het resultaat is net zo lekker!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 truffels

    • 150 gr pure chocolade, tenminste 70% cacao, fijngehakt
    • 150 gr verse geitenkaas, op kamertemperatuur
    • 3 eetlepels poedersuiker
    • 1/4 theelepel vanille-extract
    • 1 mespuntje zout
    • 1/4 theelepel kaneel (optioneel)
    • 4 eetlepels cacaopoeder om erover te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de chocolade au bain-marie (verwarm de chocolade in een hittebestendige kom in een waterbad op middelhoog vuur). Roer tot een gladde massa, haal van het vuur en zet opzij om iets afkoelen.
    2. Klop de geitenkaas, poedersuiker, vanille, zout en kaneel tot een luchtig geheel. Roer er vervolgens langzaam de gesmolten chocolade door. Giet het mengsel in een ondiepe schaal en laat het ongeveer een uur in de koelkast staan totdat het stevig is.
    3. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier. Vorm van het gekoelde truffelmengsel kleine balletjes. Je kan dit doen met theelepeltjes, maar ook met een meloenschepje. Rol de truffels door het cacaopoeder en leg op de bakplaat. Bewaar in de koelkast tot de truffels stevig zijn, na ongeveer 30 minuten.

    Tip:

    Gebruik de zachtste geitenkaas die je kunt vinden. Het liefst een smeerbare geitenkaas en gebruik 100% cacaopoeder.

    Wees creatief:

    In plaats van cacao kun je de truffles ook door stukjes fijngemalen noot, kokosrasp of een mengsel van poedersuiker en kaneel rollen. Allemaal erg lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren