Cheesecake met citroen en chocola

  (3)
  3 uur 10 minuten

  Dit is mijn geheime recept van een perfecte cheesecake met citroen en stukjes chocolade. Deze cheesecake wordt niet gebakken. Het is niet altijd eenvoudig om een ​​cheesecake met citroen te maken zonder dat het gaat schiften, maar volg dit recept en het komt goed.


  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 10 

  • 1/2 pak volkoren koekjes
  • 50 gr boter
  • 300 gr Philidelphia roomkaas
  • 300 gr crème fraîche
  • 50-100 gr fijne kristalsuiker
  • 1 hele citroen
  • 100 gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur10min 

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, je wilt ze zeer fijn malen zonder grote stukken. Smelt de boter op een laag vuur, laat niet koken, voeg de boter toe aan de koekjes en meng goed samen. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm. Zet vervolgens in de vriezer om snel te laten afkoelen. De bodem moet namelijk koud zijn voordat je de vulling erover verdeelt.
  2. Doe de roomkaas in een kom en meng het tot het zacht is. Voeg de crème fraîche toe en meng nogmaals tot een zachte massa. Voeg de suiker toe, de hoeveelheid is aan jou. Als je het zoet wilt voeg je meer toe, maar als je het zure van de citroen wilt laten overheersen voeg je wat minder toe.
  3. Snij de citroen nog niet in tweeën. Rasp de citroenschil in een kom, probeer zo veel mogelijk van het gele erin te krijgen (niet het witte). Gebruik de kleinste rasp die je hebt. Snij dan de citroen doormidden en pers het sap uit. Voeg dit toe aan de mix en meng zo snel als je kunt totdat je een heerlijk geurende gladde mix hebt. Voeg dan de stukjes chocola toe (ik gebruik pure chocolade want dat is een stuk lekkerder).
  4. Haal nu de bodem uit de vriezer en verdeel de vulling over de bodem. Probeer het zo glad mogelijk te krijgen. Zet minstens 3 uur in de koelkast, hoewel de taart de volgende dag nog steviger zal zijn. Eet smakelijk!

  Tips voor een perfecte cheesecake

  Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (3)