Citrus fruitsalade met karamel en pistachenoten

    Citrus fruitsalade met karamel en pistachenoten

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is eenvoudige salade met sinaasappel. De karamel geeft er een zoete bite aan en de pistachenoten en munt contrasteren mooi met de oranje kleur.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr suiker
    • 25 ml water
    • 100 gr pistache, in kleine stukjes
    • 8 sinaasappels
    • 1 handvol verse muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de sinaasappels goed, verwijder het wit zo veel mogelijk. Snij de vrucht in zijn geheel in plakjes van 1/2 cm dik en rangschik ze mooi op een schaal.
    2. Doe de suiker en water in een kleine steelpan (probeer geen suikerkristallen aan de zijkanten van de pan te krijgen, omdat deze dan kristalliseren) en zet de pan vervolgens op hoog vuur. Breng aan de kook, en laat sudderen totdat er een goudbruine kleur ontstaat. Roer niet door het suikermengsel, geef slechts af en toe een kleine draai aan de steelpan om de kleur goed te verspreiden.
    3. Als het mengsel goudbruin is geworden, haal je de pan van het vuur en laat je het 3 minuten afkoelen. Let op: wanneer het begint te veranderen van kleur zal het heel snel gaan, dus kijk goed uit. Het zal ook ongelooflijk heet worden, dus wees voorzichtig!
    4. Als het is afgekoeld besprenkel je het suikermengsel over de sinaasappels en laat je het vervolgens hard worden. Bestrooi met munt en pistachenoten en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren