Cognackoekjes

    Cognackoekjes

    1keer bewaard
    13min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Feestelijke cognackoekjes. Deze kleine delicate koekjes worden op smaak gebracht met cognac en als ze nog warm zijn in de vorm van dakpannen gebogen (eigenlijk net als Pringles chips, alleen het smaakt heel anders!).

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 biscuits

    • 50 gr boter
    • 50 gr demerara suiker (fijne lichtbruine rietsuiker)
    • 50 gr bloem
    • 1 eetlepel cognac
    • 2 eetlepels golden syrup
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier (gebruik bakpapier met een siliconenlaagje of gebruik een siliconen mat als bakplaat. Anders komen de koekjes niet los).
    2. Smelt de boter, suiker en stroop samen in een pan. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
    3. Roer de bloem erdoor, gevolgd door de cognac, kaneel en het citroensap.
    4. Laat kleine lepels van het mengsel op een bakplaat vallen, goed uit elkaar, omdat ze verspreiden in de oven. Het beste is om de koekjes in twee porties te bakken, zodat je de tijd hebt om ze hun vorm te geven, terwijl ze nog plooibaar zijn.
    5. Bak ze 6 tot 8 minuten. Ze zijn klaar als ze eruit zien als goudbruine zachte cirkels. Haal ze uit de oven en laat ze een minuut afkoelen voordat je ze hun vorm geeft.
    6. Gebruik een geoliede houten lepel om ze een cilinder vorm te geven en laat ze op een rooster afkoelen. Als ze te broos zijn, zet je ze nog 1 minuut in de oven. Herhaal met de rest van mengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren