Cognacsaus

    Cognacsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    12min


    Maak dit als eerste!

    Een klassieke kerstpudding is niet compleet zonder cognacsaus! Deze saus is een soort vla die naar cognac smaakt. De saus is snel en makkelijk te maken en smaakt fantastisch.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 theelepels custardpoeder
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 ei, gesplist
    • 300 ml melk
    • 1 eetlepel cognac of brandewijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:12min 

    1. Meng de custardpoeder, suiker, eigeel en een beetje melk in een kom.
    2. Breng de rest van de melk aan de kook in een pan. Neem van het vuur en roer er geleidelijk het gemengde custardpoeder door.
    3. Zet terug op het vuur, en laat 2 minuten koken onder voortdurend roeren. Laat iets afkoelen.
    4. Klop het eiwit stijf en schep luchtig door het afgekoelde cognacmengsel tot het een mooie gladde saus is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren