Courgette en champignontaart

    Courgette en champignontaart

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor een hartige maaltijd. Voor deze hartige taart wordt een kruimelig deeg bedekt met een mengsel van ei, room, courgette, champignons en verse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Deeg
    • 250 gr bloem
    • 1 ei
    • 100 gr boter
    • zout naar smaak
    • Provençaalse kruiden naar smaak
    • Vulling
    • 2 kleine courgettes, geraspt
    • 1 eetlepel boter
    • 6 champignons, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 120 ml slagroom (liefst met een hoog vetgehalte)
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels gehakte dille
    • 100 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in.
    2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een glad deeg. Bedek er de bakvorm mee (bodem en randen) en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Bestrooi ondertussen, in een kleine kom, de geraspte courgette met zout en laat enkele minuten staan. Knijp het sap eruit en laat goed uitlekken.
    4. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de courgette en champignons 5 minuten. Meng de knoflook, zout en peper erdoor.
    5. Roer de slagroom samen met de eieren. Meng de gehakte dille en kaas erdoor.
    6. Verdeel de groenten gelijkmatig over de bodem van het voorgebakken deeg en giet het eimengsel erover.
    7. Bak 15 minuten tot de bovenkant hard is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren