Paté van courgette

    Paté van courgette

    1keer bewaard
    1uur30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke paté! Dit is mijn moeders recept en zij maakt altijd een perfecte paté. Ze experimenteert nog steeds met verschillende ingrediënten en wat ze er ook aan toevoegt, het is altijd heerlijk. Vervang de champignons een keer door olijven, kappertjes of zongedroogde tomaten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 medium baking pan

    • 540 gr geraspte courgette, uitgeknepen en uitgelekt
    • 215 gr paneermeel
    • 200 gr geraspte kaas
    • 60 ml plantaardige olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 eieren, gesplitst
    • 1 eetlepel groentebouillonkorrels
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 mespuntje marjolein
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • 200 gr verse champignons, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Bak champignons op een matig tot hoog vuur tot al het vocht verdampt is.
    3. Meng de courgette, paneermeel, kaas, olie, ui, eigeel, champignons, peterselie en kruiden in een grote kom. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Roer door het courgettemengsel.
    4. Vet een cakeblik in en giet het mengsel erin. Bak 1 uur tot de bovenkant goudbruin is.

    Tip:

    Deze paté kan in kleine potjes worden gepasteuriseerd en zo een aantal weken in de koelkast houdbaar blijven (voeg in dit geval geen ui toe).

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren