Kip in sinaasappel-mosterdsaus

    Kip in sinaasappel-mosterdsaus

    50keer bewaard
    1uur


    160 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilet gebakken in een lichte, zoetzure sinaasappelsaus met mosterd en basterdsuiker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 2 eetlepels Franse mosterd
    • 75 gr ui, versnipperd
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, apart te verwerken
    • 400 ml sinaasappelsap
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. De kip in een ovenschaal van 23x33 cm leggen, gelijkmatig met mosterd besmeren en bestrooien met ui. De helft van de suiker erover strooien en voldoende sinaasappelsap om de kip onder sap te zetten. De boter erover verdelen.
    3. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens de overtollige saus uit de ovenschaal in een pannetje scheppen. De kip met resterende basterdsuiker bestrooien en weer in de oven schuiven.
    4. Met een garde bloem door de saus kloppen. Een scheutje resterend sinaasappelsap erbij schenken en op een hoog vuur laten inkoken. Kip uit de oven halen en op een presenteerschaal leggen. Saus over de kip of in een juskom schenken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    4

    Uitgeprobeerd en heerlijk bevonden, makkelijk klaar te maken en de kipfilet was nog heerlijk mals, echte aanrader - 03 okt 2011

    van
    1

    erg lekker maar neem wel meer kipfilet want er blijft , door het koken , wel minder kip over dan dat het wordt gebakken en ik heb wat zout en peper toegevoegd dat miste ik in dit recept. - 10 aug 2014

    Cherphyne
    van
    1

    Heerlijk fris zoet recept waarbij de kip heerlijk mals uit de oven kwam. - 08 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren