Cranachan (traditioneel Schots nagerecht)

    Ik woon in Schotland en dit traditionele Schotse nagerecht maak ik ieder jaar weer voor het nieuwjaarsfeest in Edinburgh (de Hogmanay). Als je de cranachan een tijdje op een koele plaats laat staan, wordt de havermout lekker knapperig.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 ml slagroom (liefs met een hoog vetgehalte)
    • 125 ml crème fraîche (liefst magere)
    • een beetje poedersuiker naar smaak
    • 2 eetlepels havermoutvlokken - geroosterd
    • 1 kopje frambozen - vers of bevroren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de slagroom stijf en schep de crème fraîche erdoor en zo veel poedersuiker als je nodig hebt om het zoet genoeg te maken.
    2. Rooster de havermout een paar minuten op een bakplaat in de oven tot goudbruin. Roer de geroosterde havermoutvlokken en frambozen door de room en nog iets meer poedersuiker als het mengsel nog wat te zuur is.
    3. Schep alles in schaaltjes en serveer.

    Tips:

    Voeg naar wens meer geroosterde havermout toe (ong. 100 gram) voor een knapperiger toetje. Serveer de room, havermout, en vruchten in laagjes. Het is ook erg lekker om 2 eetlepels Schotse whisky aan het roommengsel toe te voegen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties