Cranberrycake met walnoot

    Cranberrycake met walnoot

    3keer bewaard
    1uur5min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze cranberrycake met walnoot is zo gemaakt en erg lekker. Zowel zoet als zuur, wat het heel bijzonder maakt. Een heerlijke snack voor bij de koffie of thee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 cakes

    • 4 eieren
    • 330 gr suiker
    • 160 ml plantaardige olie
    • 120 ml melk
    • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 kopjes verse cranberries, gehalveerd
    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 50 gr walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee bakblikken in en bedek met wat bloem.
    2. Klop de eieren met suiker, olie, melk, sinaasappelschil en vanille-extract in een grote kom samen.
    3. Bedek de cranberry's met een beetje bloem en roer door het beslag.
    4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en doe samen in een kom. Meng door het natte beslag met een pollepel.
    5. Roer als laatste de walnoten erdoor.
    6. Giet het beslag in de voorbereide bakblikken. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven tot een spies die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren