Croissants gevuld met jam

    Croissants gevuld met jam

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Knapperig, smaakvol en gewoon lekkere croissants. Een perfecte aanvulling voor bij een kop koffie. Ik maak dit vaak met Pasen.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 300 gr bloem
    • 150 gr boter
    • 1 eierdooier
    • 100 gr zure room
    • 180 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • jam voor de vulling
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zeef de bloem, snijd de boter in stukjes, en meng erdoor tot je een fijn kruimelmengsel krijgt.
    2. Voeg de eierdooier, zure room, suiker en vanille toe, meng goed, en kneed tot een gladde deegbal.
    3. Wikkel de bal in aluminiumfolie en zet 1 uur in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in.
    5. Rol op een licht met bloem bestoven werkblad het deeg dun uit en snijd het in driehoekjes. Leg een theelepel jam op elke driehoek, rol op tot een halve maan. Leg ze op de bakplaat.
    6. Bak 12 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi ze met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren