Orecchiette met korianderpesto, gort en rucola

    (11)

    Een heerlijk rijke, vegetarische pastaschotel die zeker de moeite waard is. Je kunt ook andere kruiden gebruiken. Serveren met een flinke hand gerapste Parmezaanse kaas.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 ml water
    • 100 gr parelgort
    • 1/2 pak (500 gr) orechiettipasta
    • 1 bosje verse koriander
    • 1/2 bosje lente-ui
    • 175 gr kerstomaatjes, gehalveerd
    • 100 ml groentebouillon
    • 50 gr Parmezaanse kaas
    • flinke hand rucola, versnipperd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Een pan water aan de kook brengen, parelgort erdoor roeren, het vuur laag zetten, de pan sluiten en 30 minuten zachtjes laten koken.
    2. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten.
    3. Koriander, lente-ui en de 1/2 van de tomaten in een keukenmachine fijnsnijden.
    4. Bouillon en Parmezaanse kaas toevoegen en goed vermengen.
    5. Gort, pasta, koriandermengsel, resterende tomaat en rucola in een grote kom vermengen. Op smaak brengen met zout en peper en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren