Bosbessenmuffins

    Bosbessenmuffins

    2keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige muffins met bosbessen zijn heerlijk en snel te maken! Serveer als snack, met een kopje thee of neem mee in je lunchpakket.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 100 gr suiker
    • 85 ml plantaardige olie
    • 2 eieren, licht opgeklopt
    • 500 ml zure room (liefst magere)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 110 gr bosbessen (vers of bevroren)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een muffinbakblik in voor 12 muffins.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C/gasovenstand 6.
    3. Meng de bloem, bakpoeder en suiker.
    4. Meng in een andere kom de plantaardige olie, vanille-extract, eieren en zure room samen.
    5. Voeg het zure roommengsel toe bij het bloemmengsel en meng om het goed te combineren, maar meng niet te lang.
    6. Roer de bosbessen er voorzichtig door met een pollepel. Roer niet meer dan 1 keer, anders gaan de bessen kapot.
    7. Verdeel het beslag over het muffinbakblik. Voor iets grotere muffins, vul je slechts 9 van de 12 vormpjes.
    8. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. De muffins zijn gaar wanneer ze goudbruin zijn.
    9. Bestrooi ze met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren