Bosbessenpannenkoeken

    Bosbessenpannenkoeken

    7keer bewaard
    1uur25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke bosbessenpannenkoeken die gegarandeerd lekker zijn! Je kunt zowel verse of bevroren bosbessen gebruiken of zelfs andere bessen naar keuze.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 pannenkoeken

    • 155 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 1/4 theelepel suiker
    • 1 ei
    • 225 ml melk
    • 15 gr boter, gesmolten
    • 80 gr verse of bevroren bosbessen, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Zeef de bloem, zout, bakpoeder en suiker in een grote kom en meng. Klop in een kleine kom het ei en de melk samen. Roer de melk en eieren door het meelmengsel. Meng de boter erdoor en vervolgens de bosbessen. Zet 1 uur apart (niet roeren).
    2. Verhit een koekenpan met een scheutje olie op matig hoog vuur. Giet of schep het mengsel in de pan, ongeveer 60 ml voor elke pannenkoek. Bak bruin aan beide kanten en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren