Chocoladevla

    Chocoladevla

    1keer bewaard
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een beproefd chocoladevla recept. Het is zo gemaakt en kan eigenlijk niet mislukken! Gebruik je favoriete chocolade en natuurlijk van goede kwaliteit, en voeg alleen maïzena toe als je een dikkere vla wilt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 500 ml

    • 500 ml melk
    • 150 gr suiker
    • 80 gr pure chocolade, in stukjes
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 5 grote eierdooiers, losgeklopt
    • 3 eetlepels maïzena (optioneel)
    • 3 eetlepels water (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de chocolade met de melk, suiker en vanille in een pan op matig vuur. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten, en laat een paar minuten zachtjes sudderen (niet koken!).
    2. Klop ondertussen de eierdooiers in een grote glazen of keramische schaal.
    3. Haal het chocolademengsel van het vuur, en voeg langzaam toe aan de losgeklopte eierdooiers, terwijl je heel goed blijft kloppen. Ga door tot je ongeveer de helft van het chocolademengsel hebt gebruikt.
    4. Giet het eierdooiermengsel langzaam in de pan met de resterende chocolade en zet terug op een matig vuur. Roer goed en laat gedurende 4 minuten indikken terwijl je voortdurend roert.
    5. Alleen als de vla verder moet indikken (dit hoeft niet het geval te zijn!), maak je een mengsel van de maïzena en het water, en roer je dit langzaam door de hete vla. Kook nog 2 minuten op middelhoog vuur tot het de gewenste dikte heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren