Kedgeree

    Kedgeree

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Kedgeree is een traditioneel Brits koloniaal vis- en rijstgerecht met een mooie balans van kruidige en rokerige aroma's. Perfect voor lunch of diner.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote eieren
    • 680 gr gerookte schelvisfilets
    • 2 laurierbladeren
    • 180 gr basmatirijst
    • zeezout
    • 110 gr ghee of boter
    • stukje gemberwortel van 5 cm, gepeld en geraspt
    • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 volle eetlepels kerriepoeder
    • 2 tomaten, geschild, ontpit en fijngehakt
    • 1 eetlepel mosterdzaadjes
    • 2 grote handenvol verse koriander, gesneden
    • sap van 2 citroenen
    • 1 verse rode chilipeper, fijngehakt
    • 125 gr gewone yoghurt
    • 2 eetlepels fijngesneden komkommer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen in de koelkast tot gebruik. (Je kunt ook gebruik maken van restjes rijst van de vorige dag, bijvoorbeeld)
    2. Kook de eieren hard gedurende 10 minuten; haal ze uit het water en zet apart.
    3. Leg de vis en laurier in een ondiepe pan en bedek met water. Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 5 minuten koken of tot de vis gaar is. Haal uit de pan en laat afkoelen. Verwijder het vel van de vis, breek in stukjes en zet apart.
    4. Smelt de boter of ghee in een pan op laag vuur. Voeg de gember, ui en knoflook toe, en bak 5 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de kerriepoeder en mosterdzaden toe. Bak nog enkele minuten, voeg dan de tomaten en het citroensap toe. Doe de vis en rijst in de pan en warm goed door.
    5. Pel de eieren en verdeel in vieren. Voeg de eieren, alle, behalve een eetlepel, koriander en de rode chili toe. Roer voorzichtig en verwarm, schep dan in een serveerschaal.
    6. Meng de rest van de koriander en de komkommer door de yoghurt en serveer met de kedgeree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren