Eenvoudige cake

    Eenvoudige cake

    4keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Smaakt heerlijk luchtig, zo gemaakt, en is makkelijk om te maken. Je kunt er fruit naar wens aan toevoegen. Ik vind appels het lekkerste in dit recept. Voel je vrij om te experimenteren!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 200 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 4 eieren
    • 250 gr margarine
    • 2 appels
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 1/2 eetlepel paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng alle ingrediënten (behalve het fruit, het paneermeel en de poedersuiker) in een kom tot een glad beslag.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in en bestrooi met wat paneermeel. Giet het beslag erin.
    3. Snijd de appels of ander fruit in plakjes. Leg op het beslag.
    4. Bak 50 minuten. Zet opzij om af te koelen. Bestrooi met poedersuiker.

    Advies

    Je kunt de eieren ook eerst splitsen, en de eierdooiers bij stap 1 toevoegen. De eiwitten klop je vervolgens stijf en voeg je daarna pas aan het beslag toe door het er luchtig door te scheppen. Zo voorkom je dat de stukjes fruit in de cake zakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren