De ultieme chocoladetaart

    De ultieme chocoladetaart

    2keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Ik maakte deze taart eens voor een verjaardag, en het was absoluut heerlijk. Het glazuur lijkt moeilijk om te maken, maar het is echt heel makkelijk en het ziet er erg indrukwekkend uit.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr suiker
    • 200 gr margarine
    • 4 middelgrote eieren
    • 200 gr (minus 3 eetlepels) zelfrijzend bakmeel
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels melk
    • 1 eetlepel poedersuiker (plus nog wat extra)
    • Nutellaglazuur (voor recept en ingrediënten zie voetnoot)
    • 1 zakje Dr Oetker chocoladeglazuur
    • wat verbeelding

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de margarine en de suiker in een kom tot het zacht en luchtig is.
    2. Breek de eieren een voor een in een beker, controleer dat er geen schaal in zit, en meng ze dan een voor een door het mengsel.
    3. Roer de bloem en het cacaopoeder erdoor en voeg dan het bakpoeder en melk toe.
    4. Meng tot een glad, zacht beslag en giet in een springvorm van 24 cm doorsnede.
    5. Bak 30 minuten in de oven op 180°C / gasovenstand 4, controleer na de eerste 20 minuten na elke 5 minuten. Zet de taart opzij en laat afkoelen.
    6. Terwijl de taart afkoelt, maak je het Nutellaglazuur (zie recept in de voetnoot). Maak ook een 2e wit glazuur door in een aparte kom een ​​eetlepel poedersuiker met een eetlepel water te mengen. Meng er beetje bij beetje extra poedersuiker door tot je een wit glazuur hebt met een dikke textuur.
    7. Haal de taart uit de vorm en bedek de bovenkant eerst met Nutellaglazuur.
    8. Besprenkel een theelepel van het dikke witte glazuur over de taart. Laat 5 minuten uitharden voordat je verder gaat.
    9. Schrijf de naam van de persoon of fijne verjaardag of iets anders op de bovenkant van de taart met het chocoladeglazuur, Dr Oetker is hiervoor het meest geschikt.
    10. Strooi een beetje poedersuiker over de taart. Eet smakelijk!

    Tips:

    Siliconen bakvormen zijn goed geschikt voor dit recept, omdat de taart dan makkelijk uit de vorm komt. Je kunt ook 2 lagen bakken door het beslag over 2 bakvormen te verdelen met een doorsnede van 20 cm. Smeer dan nog wat van het Nutellaglazuur tussen de lagen.

    Nutellaglazuur recept:

    Meng 3 eetlepels Nutella samen met 2 eetlepels poedersuiker. Voeg een beetje water toe tot de Nutella niet meer blijft plakken. Voeg ong 2 eetlepels cacaopoeder toe, tot het glazuur volgens jou de juiste smaak heeft gekregen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren