Eenvoudige karamelsaus

  3 uur 2 minuten

  Een hele simpele karamelsaus, die ook wel dulche de leche wordt genoemd. Als je het langer laat koken, verandert het van smeuïg en vloeibaar tot harder snoep. Het is echt lekker, en ik ben een echte zoetekauw, dus ik gebruik deze karamelsaus op taart, ijs, eigenlijk van alles. Ik stel voor 1/6 blikje voor één portie te gebruiken, want het is een zeer machtige saus.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 1 blikje (van 397 gr) gecondenseerde gezoete melk

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur2min 

  1. Verwijder het etiket van het blikje en zet deze in een kleine pan.
  2. Doe water in de pan, tot 2,5 cm onder de rand van het blikje.
  3. Kook 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoe stevig je de saus wilt. Als het kookt, onderhoud dan het waterpeil, en zorg ervoor dat het niet overkookt of verdampt (LET OP: het blik zal exploderen als al het water in de pan verdampt!).
  4. Laat het blik iets afkoelen. Hij kan ongeopend in de kast worden bewaard en zijn textuur behouden. Open en gebruik de saus wanneer nodig.

  Tip

  Ik heb de tip gekregen om 2 gaatjes in de deksel van het blikje te boren, zodat het blik niet zal exploderen tijdens het koken. Ik heb nog nooit gaten in het blik geprikt, en er is nooit iets geëxplodeerd, maar dat kan geluk zijn geweest. Het kan een extra veiligheidsmaatregen zijn bij de eerste stap.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)