Fruitige kerstcake

    Fruitige kerstcake

    1keer bewaard
    5uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Het bakken van deze cake kan 4 uur duren, maar het is echt de moeite waard. Hij is compact en zit vol fruit. Serveer met of zonder een laagje glazuur.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 375 ml ginger ale
    • 1,5 kilo gemengd gedroogd fruit
    • 300 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 6 eieren, losgeklopt
    • 565 gr bloem, gezeefd
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 eetlepels brandewijn, sherry of whisky

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:5uur 

    1. Breng de gedroogde vruchten en ginger ale aan de kook gedurende 1 minuut. Laat een beetje afkoelen, voordat je de boter toevoegt. Roer de gesmolten boter erdoor.
    2. Laat nog wat afkoelen, voeg dan de suiker toe en roer. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Roer de brandewijn erdoor. Voeg de losgeklopte eieren afwisselend met bloem toe.
    4. Verwarm de oven voor op 160°C / gasovenstand 2 1/2. Vet een ronde bakvorm in en bedek met bakpapier.
    5. Giet het beslag in het voorbereide bakblik. Versier met extra noten en kersen, indien gewenst.
    6. Bak 2 uur in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 140°C / gasovenstand 1 en bak nog eens 2 uur.
    7. De cake is gaar als een spies in het midden er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren