Worteltaart met roomkaasglazuur

    Worteltaart met roomkaasglazuur

    3keer bewaard
    55min


    30 personen hebben dit gemaakt

    In mijn ogen de beste worteltaart ooit! Hij is boterzacht en oh-zo-lekker. Het roomkaasglazuur is echt de kers op de taart. De taart is vooral geschikt voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen. Je kunt dit recept ook gebruiken om cakejes of muffins te maken, pas gewoon de baktijd aan.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 ml olijfolie
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 90 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 125 gr geraspte wortel
    • 60 gr gehakte walnoten
    • Voor de decoratie
    • 1 grote wortel
    • 3 eetlepels suiker
    • 125 gr roomkaas
    • 5 eetlepels poedersuiker
    • 2 groene winegums

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor 180°C / gasovenstand 6. Vet een cakevorm in en bedek met bakpapier.
    2. Meng de olie, donkerbruine basterdsuiker en eieren in een kom en mix goed.
    3. Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat en meng door het eierbeslag. Roer de wortels en walnoten erdoor en meng goed.
    4. Schep het cakebeslag in de bakvorm en bak gedurende 25 minuten of tot de cake bruin geworden is en een spies ingestoken in het midden van de cake er schoon uitkomt.
    5. Laat 10 minuten in het bakblik staan en laat dan op een rooster volledig afkoelen.
    6. Om te versieren, snij je met behulp van een mesje 8 kleine worteltjes uit een grote wortel.
    7. Verhit 3 eetlepels suiker in de pan tot het smelt en verandert in karamel. Voeg de kleine worteltjes toe en bedek ze met de karamel. Leg op bakpapier om te drogen en zet in de koelkast tot de toffee hard is geworden. Ondertussen snij je de groene snoepjes in de vorm van het loof van de worteltjes.
    8. Meng de roomkaas en poedersuiker goed door elkaar en verdeel over de taart. Leg de worteltjes en het loof rondom op de taart.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren