Oosterse gembersoep met varkensvlees

    Oosterse gembersoep met varkensvlees

    7keer bewaard
    35min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep wordt bereid op basis van dunne reepjes varkensfilet, verse gember, lente-ui en Chinese noedels. Snel en eenvoudig, en uitermate geschikt als voorgerecht voor een meergangendiner.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 1/2 eetlepel plantaardige olie
    • 1/4 kleine kool, versnipperd
    • 100 gr varkensfilet, in dunne reepjes
    • 2 liter kipbouillon
    • 2 eetlepels ketjap
    • 1/2 theelepel geraspte gemberwortel
    • 8 lente-uitjes, versnipperd
    • 100 gr Chinese noedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In koekenpan of wok op matig vuur de olie verhitten en hierin kool en varkensvlees roerbakken tot het vlees van binnen niet meer roze is.
    2. Kipbouillon, ketjap en gember toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en af en toe roerend 10 minuten laten sudderen.
    3. Ui en noedels erdoor roeren en koken tot de noedels gaar zijn (2-4 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren