Brunch quiche

    Brunch quiche

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke brunch quiche. Zelfgemaakt deeg gevuld met een hartige combo van aardappelen, worst, spek, kip, bonen, kaas en ei.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel zout
    • 250 gr boter of margarine
    • 4 grote aardappelen
    • 3 knakworstjes of kleine braadworstjes
    • 4 plakjes ontbijtspek
    • 2 kipfilets
    • 2 blikken bonen in tomatensaus
    • 250 gr belegen kaas
    • 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de bloem in een grote mengkom en wrijf er de boter of margarine door (ik gebruik margarine omdat dat minder vet is). Meng tot het op broodkruimels lijkt, voeg dan ongeveer een 60 ml koud water toe en meng samen tot een vrij stevig, maar niet te droog deeg. Rol tot een bal en wikkel in plasticfolie. Leg 20 minuten in de koelkast.
    2. Kook de geschilde aardappelen tot ze goed gaar zijn en snij ze daarna in schijfjes. Bak de worst en spek gaar (voeg geen olie toe), snijd dan de kip en bak deze. Roerbak de 3 eieren en laat afkoelen. Verwarm de bonen in een pan.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6.
    4. Haal het deeg uit de koelkast en splits in twee, een groter dan de andere want je hebt minder nodig voor de bovenkant. Rol het deeg uit tot de gewenste grootte en dikte (doe dit niet te snel en zet er niet te veel druk op om te verzekeren dat je deeg zacht blijft). Vet een diepe grote taartvorm in en leg het deeg erin. Bak de deegkorst ongeveer 5 minuten voor in een hete oven. Als het deeg lichtgoudbruin is haal je het uit de oven.
    5. Verdeel een laag aardappelschijfjes over het deeg en giet er dan wat bonen op, gevolgd door worst, spek, kip en kaas. Voeg daarna het roerei toe. Herhaal dit proces tot de taartvorm vol is. Zorg ervoor dat alle bonen en kaas worden gebruikt, zodat de taart niet te droog wordt.
    6. Rol de kleinere deegbal uit (indien je dit nog niet hebt gedaan) en dek de hartige taart hiermee af. Prik er een paar keer met een vork in en bestrijk met melk of ei en zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiche gaar is.

    Tip

    Voeg wat ketchup toe aan de bonen en laat de quiche tenminste 30 minuten afkoelen voor het aansnijden. De kaas kan op deze manier iets stollen en daarna is de quiche makkelijker aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren