Donkere gemberkoekjes

    Donkere gemberkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur42min


    Maak dit als eerste!

    Deze eenvoudige koekjes maak je met behulp van een keukenmachine. Zo is het minder gedoe en je krijgt minder afwas. Je kunt de koekjes in elke vorm maken die je wilt!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 koekjes

    • 410 gr zelfrijzend bakmeel
    • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 2 theelepels kaneel
    • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
    • 125 gr boter, gekoeld en in blokjes gesneden
    • 125 gr keukenstroop
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:1uur42min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een bakplaat in.
    2. Doe de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine. Tijdens het draaien, voeg je de in blokjes gesneden boter aan het droge mengsel toe, en laat de machine aanstaan tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Tijdens het draaien, voeg je ook de stroop en het ei toe en meng tot zich een deeg vormt. Omwikkel met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
    3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd vormen met een koekjesvorm en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bak 12 tot 15 minuten tot de koekjes licht gerezen zijn. Leg ze daarna op een rooster om af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DemanetRik
    0

    heerlijk - 07 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren