Gelaagde chocoladecake

    Gelaagde chocoladecake

    5keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Drie lagen chocoladecake bedekt met witte chocoladeroom, frambozen, aardbeien en slagroom. Een fantastische verjaardagstaart!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 125g boter, zacht
    • 300 gr basterdsuiker
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 200 gr pure chocolade, gesmolten
    • 500 gr bloem, gezeefd
    • 50 gr cacaopoeder, gezeefd
    • 2 theelepels baksoda
    • Voor de witte chocoladeroom
    • 250 gr witte chocolade, gesmolten
    • 125 ml slagroom, op kamertemperatuur
    • Voor de vulling
    • 1 liter room met een zo hoog mogelijk vetgehalte, geklopt
    • 250 gr verse aardbeien, ontkroond en in vieren gesneden
    • 250 gr verse frambozen, verdeeld
    • Voor de decoratie
    • 300 gr verse aardbeien
    • 300 gr verse frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een ronde springvorm van ong 20 cm in en bedek met bakpapier.
    2. Klop de roomkaas, boter en suiker licht en romig. Voeg geleidelijk de eieren toe. Voeg de pure chocolade toe en klop tot een glad mengsel.
    3. Doe het mengsel in een grote kom. Met behulp van een lepel roer je de bloem, cacao en baksoda afgewisseld met water erdoor. Roer tot het mengsel goed gecombineerd en glad is. Giet het mengsel in de springvorm en strijk het oppervlak glad.
    4. Bak 40 tot 45 minuten of tot een cocktailprikker schoon uit het midden komt. Laat afkoelen.
    5. Maak ondertussen de witte chocoladeroom: Combineer de gesmolten witte chocolade en room, roer tot een gladde massa. Als dit moeilijk is, verwarm dan het mengsel voorzichtig au bain-marie.
    6. Snij de taart in drie gelijke horizontale lagen. Leg een laag op een schaal. Besmeer met witte chocoladeroom en bestrooi met 125 gr frambozen en 125 gr aardbeien.
    7. Bedek met de tweede taartlaag. Besmeer met 1/5 van de slagroom en bestrooi met 125 gr frambozen en 125 gr aardbeien.
    8. Bedek met de laatste taartlaag. Verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart. Versier met de bessen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren