Eenvoudige jamkoekjes

    (9)

    Deze koekjes worden ook wel duimdrukkoekjes genoemd, omdat je er met je duim een kuiltje in maakt die je daarna vult met jam. Voel je vrij om andere lekkernijen als vulling te gebruiken, zoals chocopasta of pindakaas.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 125 gr boter
    • 100 gr suiker of witte basterdsuiker
    • 125 gr bloem
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel puddingpoeder (vanille)
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • aardbeien- of frambozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven tot 190°C / gasovenstand 5. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.
    2. Meng de boter, vanille en suiker. Voeg het ei toe en meng goed.
    3. Zeef het meel en puddingpoeder eerst en meng er daarna door. Rol balletjes van het beslag en leg op de bakplaat. Maak ze plat met een vork. Maak met je duim of het uiteinde van een houten lepel een kleine indruk midden in elke bal en doe er een beetje jam in.
    4. Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Meer collecties