Duitse gestoofde rode kool

    Duitse gestoofde rode kool

    10keer bewaard
    1uur15min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel Duits gestoofde rode kool recept. Ideaal om te serveren bij braadworst of gebraden vlees. Voor een machtigere variatie, gebruik je 50 gr boter en 30 gr ganzenvet (Graisse d'Oie).

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 80 gr boter
    • 1 grote rode kool, grof geraspt
    • 2 Granny Smith appels, geschild, zonder klokhuis en in stukken gesneden
    • 4 eetlepels lichtbruine muscavado suiker (of donkerbruine basterdsuiker)
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel koekkruiden
    • 250 ml appelciderazijn
    • 200 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Smelt de helft van de boter langzaam in een grote pan op matig vuur (Of als je kiest voor de machtigere variant, smelt dan het ganzenvet en 25 gr boter).
    2. Voeg de gesnipperde rode kool, stukjes appel, suiker en specerijen toe. Meng alles en stoof ongeveer 10 minuten, terwijl je voortdurend roert om aanbranden te voorkomen.
    3. Voeg dan de appelciderazijn en het water toe. Laat 50 minuten sudderen op laag tot matig vuur, onder af en toe roeren. Aan het einde van de kooktijd voeg je de rest van de boter toe om het een mooie glans te geven.

    Tip:

    Smaakt nog beter als je het een dag van tevoren klaarmaakt. Je kunt het goed invriezen.

    Alternatieven:

    Balsamicoazijn smaakt ook erg lekker. Als je wat balsamicoazijn toevoegt, voeg dan minder appelciderazijn toe. Of maak de versie met ganzenvet. Dat is overheerlijk! Traditionele Duitse recepten worden vaak met een combinatie van boter en ganzenvet bereid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HennyvanBerkel
    0

    Heerlijk met ganzenvet - 04 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren