Biscuitgebak (basisrecept)

    Biscuitgebak (basisrecept)

    8keer bewaard
    40min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een basisrecept voor biscuitgebak (ook wel sponge cake of biscuitdeeg genoemd), die je daarna kunt versieren hoe je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 2 middelgrote eieren
    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1-2 druppels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Meng de boter en suiker tot een luchtig geheel. Klop dan de eieren er één voor één door, terwijl je met elk ei ook een beetje bloem toevoegt.
    3. Schep de rest van de bloem erdoor en voeg het vanille-extract toe. Roer goed om veel lucht in het mengsel te krijgen. Giet het mengsel daarna in een ingevette bakvorm.
    4. Zet 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven (open de ovendeur NIET om de cake te controleren. Wacht tot je de cake kunt ruiken of je kunt zien dat deze klaar is. Als je de ovendeur opendoet voordat de cake klaar is, ontsnapt alle lucht en dan blijf je met een platte cake achter!)
    5. Haal de cake als deze gaar is uit de oven en laat afkoelen. Versier hoe je wilt en eet smakelijk!

    Versiertips nodig?

    Hier vind je leuke recepten om inspiratie op te doen hoe je glazuur op je cake aanbrengt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JeanineZuidhof
    0

    ik heb de taart 45 min. in de oven gehad (zonder de oven open te maken) en het is nogsteeds een pannenkoek - 30 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren