Oosterse noedelsoep met garnalen

    Oosterse noedelsoep met garnalen

    28keer bewaard
    30min


    73 personen hebben dit gemaakt

    Voeg voor nog meer smaak net voor serveren een scheutje rijstwijn of sake aan de soep toe.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 dessertlepel plantaardige olie
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel gehakte verse gember
    • mespuntje gemalen droge chilipeper
    • 2 liter kipbouillon
    • 100 gr wortel, diagonaal gesneden
    • 100 gr bleekselderij, diagonaal gesneden
    • 100 gr peultjes
    • 350 gr verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 100 gr rijstnoedels
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1/4 theelepel witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan op matig vuur ui, knolook, gember en chilipeper 2 minuten in olie bakken.
    2. Bouillon, wortel en selderij toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, de pan sluiten en 5 minuten laten sudderen. Peultjes en garnalen erdoor roeren, de pan sluiten en 3 minuten laten koken.
    3. De noedels in stukken van 4 cm breken en door de soep roeren. De pan sluiten en 3 minuten koken tot de noedels gaar zijn en de garnalen roze. Sojasaus en peper erdoor roeren en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    night_angel
    1

    Heb het de soep vandaag klaargemaakt en ze is enorm in de smaak gevallen - 29 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren