Ierse stoofpot (eenpansgerecht)

    Ierse stoofpot (eenpansgerecht)

    1keer bewaard
    1uur45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Er is niets lekkerder dan op een koude, natte dag een smakelijke Ierse stoofpot met lamsvlees en aardappelen te eten. Dit is mijn moeders recept (zij is Iers).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr lamsschouder zonder bot, in stukjes
    • 1 liter water of bouillon
    • zout
    • 1 ui, in dikke plakken
    • 8 aardappels, geschild en in vieren
    • 2 wortels, geschild en in dikke plakken gesneden
    • versgehakte peterselie of fijngesneden prei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Doe het lamsvlees in een grote pan, bedek het vlees met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, schep regelmatig het vet dat aan de oppervlakte komt eraf, en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
    2. Voeg de ui en de helft van de aardappels toe en kook 30 minuten totdat de aardappels zacht zijn. Prak ze en roer - dit zal de stoofpot dikker maken.
    3. Voeg de rest van aardappels en wortels toe. Laat nog 20-30 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Roer de verse peterselie of fijngesneden prei erdoor. Serveer gloeiend heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren