Omgekeerde appelcake

    Omgekeerde appelcake

    2keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Dit is eenvoudig biscuitgebak, maar dan heel bijzonder met stukjes appel die de bovenkant sieren. Je presenteert de cake ondersteboven, net als een tarte tatin, met de appels boven en het gebak onder. Deze feestelijke cake is erg eenvoudig om te maken en je kunt zelfs ander fruit gebruiken. Kies fruit afhankelijk van wat er in het seizoen is - peren, kersen, bessen, perziken, enz. Warm geserveerd is de cake het lekkerst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 appel, geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes gesneden
    • 5 eetlepels fijne kristalsuiker
    • 70 gr boter
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 ei
    • 6 eetlepels melk
    • 4 eetlepels warm water
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een taartvorm in.
    2. Verwarm de in stukjes gesneden appels 1 minuut in de magnetron of tot ze zacht zijn.
    3. Doe de boter en de suiker in een keukenmachine en mix tot een luchtig geheel. Voeg het ei, meel, melk, water en vanille een voor een toe en meng goed tussen elke toevoeging. Het mengsel blijft vrij dik.
    4. Bestrooi de taartvorm met 2 eetlepels suiker, verdeel vervolgens gelijkmatig de appelschijfjes erover. Schep het cakebeslag over de appels.
    5. Bak 30 tot 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    6. Laat iets afkoelen, zet dan een platte schaal erop, en keer om, zodat de taart op zijn kop op de schaal zal komen te staan. Serveer met ijs of slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren