Eenvoudige bananencake

    Eenvoudige bananencake

    4keer bewaard
    1uur


    52 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is fruitig en lekker. Voor een maximale smaak gebruik je de rijpste bananen. Voor een uitgebreide traktatie, glazuur je het met een roomkaasglazuur.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 loaf

    • 200 gr basterdsuiker
    • 125 gr boter
    • 3 rijpe bananen, gepureerd
    • 2 eieren
    • 185 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    • 2 eetlepels melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5. Vet een cakeblik in en bedek met bakpapier.
    2. Meng de boter en suiker samen tot een luchtig geheel. Voeg de eieren één voor één toe, en klop goed na elke toevoeging. Roer de banaan en vanille-extract erdoor.
    3. Meng de baksoda met de melk, en roer door het beslag. Roer vervolgens de bloem erdoor tot deze goed is opgenomen.
    4. Schep het beslag in het bakblik. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten of tot de cake terugveert in het midden. Laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren