Twee eenvoudige chocoladecakes

    Twee eenvoudige chocoladecakes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Twee luchtige en lekkere chocoladecakes. Gemaakt van cacaopoeder en makkelijk te versieren met glazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 170 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 volle eetlepel cacaopoeder
    • 170 gr zachte boter
    • 170 gr bruine suiker
    • 3 middelgrote eieren
    • 1 volle theelepel bakpoeder
    • Glazuur naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Vet twee bakblikken in.
    2. Doe de bloem in een kom en haal er 1 volle eetlepel uit en vervang deze door cacaopoeder. Zeef het mengsel in een andere grote kom.
    3. Voeg de boter, suiker en eieren toe aan de bloem. (Het mengsel moet langzaam van een lepel vallen) Als het te dik is voeg dan wat melk toe, een eetlepel per keer.
    4. Verdeel het beslag over de twee blikken en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de oven niet open tot de 30 minuten om zijn!

    Tip

    Laat de cake eerst afkoelen als je deze met glazuur wilt besmeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren