Eenvoudige havermoutrepen

    Eenvoudige havermoutrepen

    1keer bewaard
    35min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige maar smakelijke reep, geschikt voor iedereen. In Engeland noemen ze deze repen flapjacks. Ze zijn heel makkelijk om te maken. Een receptje voor iedereen en van elk kookniveau.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr boter
    • 40 gr suiker
    • 2 eetlepels golden syrup / lichte stroop
    • 175 gr havermout
    • 50 gr rozijnen (optioneel)
    • 150 gr chocolade (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakblik in met een beetje boter.
    2. Doe de boter, suiker en stroop in een steelpan en zet hem op laag vuur en meng tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
    3. Haal van het vuur en voeg de havermout en het fruit toe, indien gewenst. Meng goed tot de havermout goed bedekt is (voeg eventueel wat meer stroop toe).
    4. Giet het mengsel in een bakblik of op een bakplaat met opstaande randjes. Maak plat met de achterkant van een lepel.
    5. Zet 10 tot 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.
    6. Indien gewenst, smelt je wat chocolade en giet je dit over de repen. Zet apart tot de chocolade hard is. Snij daarna in repen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren